Presentació

Logotip del GrupEl Grup de Documentació Musical del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya va començar l’any 1983 i el seu objectiu principal era compartir experiències i trobar solucions a dubtes i problemes comuns que es trobaven els bibliotecaris que treballaven en centres amb fons musicals.

Des d’aleshores les activitats més importants del grup han estat: la col·laboració en la revisió de la Classificació d’enregistraments sonors per a la Xarxa de Biblioteques Populars, la preparació del text Encapçalament de matèria de música: pautes i models, publicat pel COBDC en català el 1997 i per AEDOM en castellà el 1999. El 2005 es va dur a terme la planificació d’un projecte per conèixer els recursos documentals de música (manuscrita, impresa o enregistrada) o sobre música a Catalunya.

Maite Cuende, a l’estiu del 2007, va donar el relleu a Montserrat Urpí per coordinar el grup.

Actualment la voluntat del GDM és participar activament en els fòrums on cal fer sentir la veu dels professionals documentalistes musicals, elaborar o traduir eines de treball per a desenvolupar millor les tasques tècniques d’aquests professionals, i vetllar per la formació i actualització dels professionals documentalistes musicals, mitjançant l’organització de cursos, jornades, tallers, etc. Un bon repte és també publicar el directori presentat a les 10es Jornades i mantenir-lo actualitzat.

El GDM ara mateix està format per més d’una vintena de professionals de 14 institucions diferents.

GDM 1999 (d’esquerra a dreta): Miquel Àngel Plaza, Mercè Rubió, Mª Rosa Montalt, Maite Cuende, Joana Crespí, José Luis Villanueva, Eulàlia Vilert, Concepció Carreras, Lluís Bagunyà, Mª Rosa Escayola, Margarida Ullate

Part del GDM 22-07-2008 (d’esquerra a dreta): Maria Sadurní, Montserrat Bergadà, Mª Rosa Montalt, Evelio Martínez, Ana María García Ramiro, Gustavo Villazán, Iris Torregrossa, Laia Castellvell, Montserrat Urpí, Maite Cuende, Sara Guasteví

Anuncis%d bloggers like this: